Beschrijving
Een mooie smaakcombinatie van Vijg met Marsalla DOC.
In deze jam ontmoeten twee historische zielen van Sicilië elkaar. Vijgen, die smaak geven aan de zomer van het eiland. Ze gaan perfect samen met de Marsala DOC, de wijn die symbool staat voor de historische wijnbouw die geworteld is in het gebied.
De romigheid van de vijgen wordt verrijkt door de aroma’s van Marsala, met combinatiemogelijkheden die nieuwe en meer gedurfde combinaties verbazen en stimuleren. Uitstekend bij gezouten vlees en in het bijzonder bij rauwe ham, waarvan het zouten zacht is en zachtjes in toom wordt gehouden. Uitstekend bij kazen van middelbare leeftijd, die qua smaak zijn versterkt en qua kruidigheid zijn afgezwakt. Bijna klassiek in de ogenschijnlijk exotische combinatie met foie gras. In dit geval kan het begeleiden ervan met een Marsala Superiore Riserva 2004 van De Bartoli of een belangrijke Xeres zoals de Pedro Ximenez Centenario van Lustau de toegangspoort zijn tot een onvergetelijke proefervaring.
Exquise vijgenjam versterkt met Marsala: de gevierde Siciliaanse versterkte wijn. Uitstekend op vleeswaren en op kazen van middelbare leeftijd die een verbeterde smaak hebben.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.