Witte Truffel

Witte Truffel


Dit product is alleen te bestellen via het aanvragen van een offerte. Indien het beschikbaar is in de periode van het jaar dat deze truffel gezocht mag worden, kunt u voor dit product alleen een offerte aanvragen.

Wij geven u dan een prijs waarmee u akkoord kunt gaan.


Dit product is alleen beschikbaar als u bent ingelogd en u uw geldige BTW nummer heeft invult bij uw registratie.


Tuber Magnatum Pico Kleur: geel-wit Verspreiding: Piemonte, Marche, Toscane, Emilia-Romagna, Umbrië, Basilicata, Calabrie Jachtseizoen: 1 oktober – 31 december

Informatie over de verzending van dit product vindt u hier.

Artikelnummer: Tuber Magnatum Pico Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Witte Truffel

  Witte truffel, ook wel ‘de koning van de tafel’ genoemd, wordt beschouwd als de kostbaarste onder de eetbare truffels en voor de meeste mensen de lekkerste. Het kan een gewicht bereiken van 400-500 gram, waardoor de waarde ervan verdrievoudigt.

De kleur van de huid kan variëren van hazelnootbruin tot bruin tot steenrood. Het geeft de voorkeur aan klei- en zandgronden; de bomen waarmee het zich meestal verbindt zijn: wilgen, eiken, linden en populieren. Het is een van de meest geparfumeerde en smakelijke truffels en wordt, in tegenstelling tot de zwarte truffel, uitsluitend rauw en in dunne plakjes gesneden gegeten. Reeds door zijn oude naam, Tuber Magnatum of Magnatum Pico, is het gemakkelijk te begrijpen hoe de verse witte truffel een van de meest gewilde en verfijnde soorten van al deze schatten van de aarde is.

Vervaldatum: wij raden aan het product binnen ongeveer 4/5 dagen na aankoop te consumeren.

Hoe bewaren: bewaren in de koelkast, omwikkeld met absorberend papier in een hermetisch afgesloten pot.

De smaak van de Witte Truffel is onmiskenbaar: smakelijk, met knoflookachtige tonen. Waarschijnlijk een van de meest intense smaken. Juist om deze reden is het ideaal voor elke gang, van voorgerechten tot tweede gang gerechten, van vlees- tot visbijgerechten. Maar dat niet alleen: met zijn sterke smaak verfraait hij ook ogenschijnlijk eenvoudige gerechten zoals eieren en is hij perfect als vulling voor ambachtelijke pasta of als ingrediënt voor pizzadeeg, focaccia, piadine en gedroogde pasta. Het is zo kostbaar en verfijnd dat het rauw kan worden geserveerd, met uiterst eenvoudige combinaties: snijd eenvoudig dunne plakjes witte truffel rechtstreeks op pasta of eieren of zelfs op tweede gangen om onmiddellijk een explosie van smaak te krijgen en van een eenvoudig gerecht een onherhaalbare ervaring te maken .

Daarom is het een van onze meest intense passies.

 
 

Buitenkant (Peridium)

Binnenkant (Gleba)

Vorm

Gladde, lichtgele kleur, soms met groenige of okergele tinten. Geelachtig met hazelnootkleurige of bruine tinten, soms met rode stippen, doorkruist door een dicht patroon van zeer dunne witte aderen.

De witte truffel kan rond of zelfs zeer gelobd of afgeplat zijn, afhankelijk van het type grond waarin de truffel groeide.

 

Demensies

Gebruik in de keuken

Herkenbaarheid

Deze soort heeft zeer variabele afmetingen. Er zijn exemplaren die afmetingen van een enkele ons kunnen bereiken maar ook een gewicht van meer dan een kilo kunnen bereiken. Het is een soort met een intense en doordringende geur, die doet denken aan methaan of gefermenteerde kaas. Het leent zich ervoor om rauw te worden geconsumeerd in warme gerechten die het aroma versterken zonder het te maskeren.

Een soepele peridium, lichte kleuren, onmiskenbare geur. Ontwikkelingsperiode herfst.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Naam zone Verzendmethode Kosten
Belgie Vast tarief  11,00
Duitsland Vast tarief  15,00
Leeuwarden Lokaal afhalen  0,00
Leeuwarden en omstreken  10,00
Nederland Verzending Nederland  7,00
Rest Europa Vast tarief  0,00