Beschrijving
Mostarda van blauwe druiven.
Nog een stukje traditie, op duizend manieren uitgedrukt in de oneindige culinaire microculturen van Sicilië. Ooit markeerde het het einde van de oogst, omdat het werd bereid met vers geperste most, voordat de gisting begon. Geconcentreerd, tot de helft van het gewicht verloren is gegaan, verwelkomt het de kruidigheid van kruidnagel, Bourbon-vanille en kaneel om een echt dessert te worden. In onze interpretatie gebruiken we de variëteit Nerello Mascalese, symbool van de Etna-wijnbouw. Krokantheid verkrijgen we door er ook geroosterde druivenpitten aan toe te voegen. De aroma’s zijn intens, verweven in een dichte textuur die het plezier van het gehemelte voorafgaat. De zoete zachtheid van de mosterd, onderbroken door de kleine korrels die onder de tanden breken, is een al complete smaakreis. Maar het gebruik ervan varieert van het combineren met kazen met welke smaak dan ook, tot het garneren van salades. Nog beter als ze wit vlees bevatten. Als het bij een braadstuk wordt gebruikt, is het een uitnodiging om een goed rijpe Nerello Mascalese te ontkurken, veredeld en gladgestreken door voldoende te wachten in de kelder.
Kortom, het is een pittige druiven gelei van blauwe druiven. Het is vergelijkbaar met wat wij kennen als chutney, maar dan toch anders. De zoete zachtheid van de beste druiven van de Etna. Een unieke jam die heel goed past bij gebraad, wildgerechten of verse en gerijpte kazen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.