Zwarte truffel

Buiten het seizoen

Zwarte truffel


Dit product is alleen te bestellen via het aanvragen van een offerte. Indien het beschikbaar is in de periode van het jaar dat deze truffel gezocht mag worden, kunt u voor dit product alleen een offerte aanvragen.

Wij geven u dan een prijs waarmee u akkoord kunt gaan.


Dit product is alleen beschikbaar als u bent ingelogd en u uw geldige BTW nummer heeft invult bij uw registratie.


Tuber Brumale Vitt

Kleur: zwart

Verspreiding: Basilicata, Calabrie, Campanië

Oogstperiode: 15 november – 15 maart

Informatie over de verzending van dit product vindt u hier.

Uitverkocht

Artikelnummer: Tuber Brumale Vitt Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Zwarte truffel

Het seizoen waarin deze truffel gezocht mag wordt al geïdentificeerd door de naam. Brumalis betekent letterlijk winter. Deze truffel wordt onder andere geoogst, vooral in Basilicata, in het hart van onze Calabro-Lucanische Apennijnen. Zijn favoriete symbiotische struiken zijn de zwarte den, de kalkoeneik, de steeneik, de donzige eik, maar ook de hazelnoot, de haagbeuk en de rotsroos.

De gleba-kleur is grijszwart, als de brumale volwassen is en donkerder dan bij de zwartpaarse melanosporum. De aderen bij brumale glebae zijn over het algemeen lang en gering in aantal. Met de microscoop zijn ze nog gemakkelijker te onderscheiden, aangezien de sporen bij brumale kleiner en talrijker zijn in elke ascus (gemiddeld 5 bij brumale, 3-4 bij melanosporum). Ze zijn lichtbruin of doorschijnend, terwijl ze bij melanosporum donkerder zijn of zelfs ondoorzichtig. Hierdoor kan de mate van rijpheid van truffels worden gecontroleerd bij gebruik als inoculum, aangezien de sporen van melanosporum doorschijnend blijven in nog niet volwassen truffels. De adertjes op brumale sporen zijn langer en dunner dan op melanosporum-sporen.

De Brumale Truffel (of Tuber Brumale Vitt) is namelijk een schat die in de aarde rijpt tijdens de koudste periode, van januari tot en met maart. De oogst, in deze korte periode, vergeleken met andere truffels, is echter in staat om de Brumale een unieke smaak te geven, met een aroma dat doet denken aan dat van gedroogd fruit en kreupelhout. De smaak oogt echter zeer delicaat met enkele hints van hazelnoot. Precies om deze reden is de perfecte combinatie van brumale met gerechten met een sterke smaak, die de geur van deze schat van de aarde kunnen ondersteunen, zoals rood vlees en eieren.

 
 

Buitenkant (Peridium)

Binnenkant (Gleba)

Vorm

Wratjes, bestaande uit kleine, nauwelijks zichtbare zwarte wratten. Bruingrijs, doorkruist door witte, grote en dunne aderen.

Over het algemeen bolvormig.

 

Demensies

Gebruik in de keuken

Herkenbaarheid

Over het algemeen klein, gemiddeld vergelijkbaar met een walnoot Door zijn sterke smaak wordt hij vooral gewaardeerd door liefhebbers van sterke smaken Hij lijkt op de Zwarte wintertruffel, waarvan hij zich vooral onderscheidt door de grijsachtige tinten van de gleba, de duidelijkere nerven en de sterke geur, vergelijkbaar met die van de raap. Er is een variëteit aan Brumale-truffel met een sterke muskusachtige geur, de zogenaamde Moscato-truffel (Tuber brumale Vitt. var. moschatum De Ferry), verder volledig identiek aan de eigenlijke Brumale.

Extra informatie

Zwarte Truffel (Brumale)

50 gram, Buiten seizoen. Niet bestelbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Naam zone Verzendmethode Kosten
Belgie Verzending naar België.  11,00
Denemarken Sendes til Danmark  25,00
Duitsland Versand nach Deutschland  14,00
Estland Saatmine Eestisse  40,00
Finland Toimitus Suomeen  40,00
France Expédier en France  21,00
Ierland Loingeas go hÉirinn  37,00
Leeuwarden Lokaal afhalen  0,00
Leeuwarden en omstreken  7,00
Luxemburg Schëff op Lëtzebuerg  20,00
Nederland Verzending Nederland  7,00
Noorwegen Sendes til Norge  40,00
Oostenrijk Versand nach Österreich  25,00
Polen Wysyłka do Polski  38,00
Portugal Enviar para Portugal  35,00
Spanje Envío a España  30,00
Zweden Skickas till Sverige  35,00