Paddenstoelen van Funghi Chiodo

Dallaterra heeft bij Chiodo precies gevonden wat het zocht. De productie bij Funghi Chiodo heeft namelijk een diepgewortelde geschiedenis die teruggaat tot 1970. De producten, paddenstoelen als eekhoorntjesbrood (porcini), kastanjes, gevulde pepers en vijgen komen tot leven door de kunst van traditioneel vakmanschap, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zonder gebruik van conserveringsmiddelen en met nauwgezette volledig handmatige verwerking. Volgens eeuwenoude gebruiken, zoals dat vroeger gebeurde.

Het bedrijf heeft een diepgeworteld familiaal karakter, geboren uit het idee van Angelo Chiodo. Van oorsprong was Chiodo landmeter die uitgroeide tot een gepassioneerd kenner van de fijne gastronomie. Het was Angelo die veel van de producten bedacht. Dezelfde  producten die vandaag de dag nog steeds op de markt zijn, al sinds 1970. Zijn visie om de producten van het lokale terrein te vieren, door het maken van delicatessen van de bosbodem, werd hartstochtelijk doorgegeven aan zijn zus Pina en zijn neven.  Hierdoor is het bedrijf omgetoverd tot een echte familieschat en een tastbaar voorbeeld van ‘ambachtelijk verzet’!

De toeleveringsketen is uitzonderlijk kort en direct: vanuit het weelderige struikgewas van Sila vinden onze producten hun weg naar de tafels van onze klanten met minimale handelingen. Dit zorgt ervoor dat de oorspronkelijke oorspronkelijke kenmerken intact blijven. Hierdoor wordt de ware essentie van de regio Calabrië aan uw eetervaring wordt toegevoegd. Al deze producten zijn vegetarische en zonder conserveringsmiddelen. Verkrijgbaar in de beste delicatessenzaken en restaurants in heel Europa. Ze belichamen dit streven naar pure, onveranderde kwaliteit.

Bovendien zet het bedrijf zich in voor duurzaamheid, dankzij een systeem van zonnepanelen dat aan al de energiebehoeften voldoet.

 

Toont alle 11 resultaten

Toont alle 11 resultaten