Zwarte herfsttruffel

Buiten het seizoen

Zwarte herfsttruffel


Dit product is alleen te bestellen via het aanvragen van een offerte. Indien het beschikbaar is in de periode van het jaar dat deze truffel gezocht mag worden, kunt u voor dit product alleen een offerte aanvragen.

Wij geven u dan een prijs waarmee u akkoord kunt gaan.


Dit product is alleen beschikbaar als u bent ingelogd en u uw geldige BTW nummer heeft invult bij uw registratie.


Tuber Uncinatum Chatin

Kleur: bruin – zwartachtig

Verspreiding: Piemonte, Emilia-Romagna, Umbrië, Toscane, Marche, Lazio, Basilicata, Calabrie, Abruzzo

Oogstperiode: 1 september – 1 december

Informatie over de verzending van dit product vindt u hier.

Uitverkocht

Artikelnummer: Tuber Uncinatum Chatin Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Zwarte herfsttruffel

Speciaal voor liefhebbers van warmere smaken. De oude naam van de Uncinato-truffel, gewoonlijk “Winter Scorzone” genoemd, is Tuber Uncinatum Chatin. Hij staat bekend om zijn intense smaak en aroma, met tonen van hazelnoot, eekhoorntjesbrood en parmezaan. Kenmerken die hem tot een typische soort van het winterseizoen maken, perfect bij warme gerechten die typisch zijn voor deze periode. Cerro, donzige eik en zwarte haagbeuk, de symbiotische plant bij uitstek: het bos is om verschillende redenen het favoriete leefgebied van de Zwarte herfst Truffel. Enerzijds omdat hij groeit in extreem schaduwrijke gebieden, beschut tegen de zonnestralen, die zijn ontwikkeling zouden belemmeren. Aan de andere kant is de voorkeursgrond voor het verkrijgen van een goede Uncinato-truffel kleiachtig, omdat deze rijk is aan water en humus. Het is in feite een truffel die zich vooral ontwikkelt in symbiose met loofbomen. De rijpingsperiode begeleidt de overgang van herfst naar september tot het einde van het jaar. De oogst vindt namelijk midden in het winterseizoen plaats, van 1 oktober tot 31 december. De Uncinato is de truffel die ons door de jaren heen vergezelt en de overgang van het ene jaar naar het andere markeert, met alle beloften die dit met zich meebrengt. De Uncinato Truffle – waarvan de wetenschappelijke naam “Tuber Uncinatum Chatin” is – is een truffel met een intense smaak en aroma met tonen van hazelnoot, eekhoorntjesbrood en parmezaanse kaas, kenmerken die het tot een soort maken die zich goed leent voor de meest uiteenlopende toepassingen. zowel rauw als gekookt geconsumeerd.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken: Het uitwendige deel (peridium genoemd) is wratachtig, maar bestaat uit zwarte wratten die minder geaccentueerd zijn dan die van Scorzone. Het vruchtvlees (gleba genoemd) is donkerder dan dat van Scorzone, bijna chocoladekleurig als de truffel erg rijp is, en wordt doorkruist door zeer vertakte witte aderen. De vorm is variabel, hij kan afgerond zijn maar ook afgeplat. De afmetingen variëren van die van een walnoot tot die van een tennisbal, en zijn over het algemeen kleiner dan die van Scorzone.

De truffel is ongeveer 4 dagen te bewaren, daarna neemt de smaak af.

Bewaar hem in de koelkast. Tip: Veel producten nemen de smaak en geur van truffel snel over. Bewaar de truffel bijvoorbeeld een dag in een kartonnen eierdoos en de eieren gaan naar truffel smaken. Rijst gaat naar truffel smaken door het samen met truffel in een weckpot te bewaren.

De planten waarmee het het meest gevonden wordt: eik, donzige eik, steeneik en den.  

 
 

Buitenkant (Peridium)

Binnenkant (Gleba)

Vorm

Wrattig, bestaande uit zwarte wratten die kleiner en minder geaccentueerd zijn dan Scorzone. Hazelnoot, gekruist door zeer vertakte, min of meer fijne witte nerven.

Over het algemeen kleiner dan scorzone.

Demensies

Gebruik in de keuken

Herkenbaarheid

Over het algemeen klein, gemiddeld vergelijkbaar met een walnoot.

 
 
Door het lekkere aroma is het een soort die zich leent voor de meest uiteenlopende toepassingen, zowel rauw als gekookt. Het lijkt erg op de Scorzone-truffel, zo erg zelfs dat het volgens sommige geleerden een herfstvariant van hetzelfde zou zijn. De niet altijd even goed waarneembare verschillen houden verband met het uiterlijk van de truffel (peridium, gleba, vorm en grootte), de geur en vooral de latere rijpingstijd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Naam zone Verzendmethode Kosten
Belgie Verzending naar België.  11,00
Denemarken Sendes til Danmark  25,00
Duitsland Versand nach Deutschland  14,00
Estland Saatmine Eestisse  40,00
Finland Toimitus Suomeen  40,00
France Expédier en France  21,00
Ierland Loingeas go hÉirinn  37,00
Leeuwarden Lokaal afhalen  0,00
Leeuwarden en omstreken  7,00
Luxemburg Schëff op Lëtzebuerg  20,00
Nederland Verzending Nederland  7,00
Noorwegen Sendes til Norge  40,00
Oostenrijk Versand nach Österreich  25,00
Polen Wysyłka do Polski  38,00
Portugal Enviar para Portugal  35,00
Spanje Envío a España  30,00
Zweden Skickas till Sverige  35,00