Beschrijving
Kaki compote met rum
Het is een product met een grote persoonlijkheid en combineert de delicatesse van persimmon met de kruidigheid van Martinique-rum. Het resultaat is een verrassende smaakervaring, met een opening die bijna kruidigheid lijkt te introduceren, om vervolgens de veronderstelling te laten vallen en zich open te stellen voor fruit en specerijen. Een aantrekkingskracht voor vrijwel alle kazen, waarbij de lichte tanninetoets een dynamische en multidimensionale passage op de smaakpapillen genereert, die niet alleen uit smaken bestaat. Prachtig te gebruiken in een cheesecake waardoor je kunt bouwen met meer ontwikkelde en volwassen smaken. De persistentie van de smaak maakt het een ideale basis voor een passito wijn uit Zibibbo, waarin tannines de algemene toon zijn, die voedsel en wijn bindt en afwisselt.
De kaki vrucht Persimmon of Sharonvrucht is verkrijgbaar in Nederland. maar niet zoals in deze compote, zacht en geurig. Deze compote past prachtig bij alle schapenkazen, vers of gekruid. Ook uitstekend op brood, met de klassieke beschuit of om een lekkere en originele taart te vullen. Ook gaat het heel goed samen met yoghurt of als garnering voor cheesecake.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.