Zomer truffel

 0,00 Incl. BTW

Zwarte wintertruffel


Dit product is alleen te bestellen via het aanvragen van een offerte. Indien het beschikbaar is in de periode van het jaar dat deze truffel gezocht mag worden, kunt u voor dit product alleen een offerte aanvragen.

Wij geven u dan een prijs waarmee u akkoord kunt gaan.


Dit product is alleen beschikbaar als u bent ingelogd en u uw geldige BTW nummer heeft invult bij uw registratie.


Tuber Aestivum Vitt.

Kleur: bruin – zwartachtig
Verspreiding: Piemonte, Lombardije, Ligurië, Veneto, Emilia-Romagna, Toscane, Marche, Umbrië, Campanië

Oogstperiode: 1 mei – 31 augustus

Informatie over de verzending van dit product vindt u hier.

Artikelnummer: Tuber Aestivum Vitt Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Zomer truffel (Scorzone)

 

In het Latijn Tuber Aestivum Vitt. De dubbele naam is afgeleid van de twee belangrijkste kenmerken van deze truffel: de oogstperiode, van mei tot augustus, en het peridium – of het externe deel – bezaaid met karakteristieke wratten.

De Scorzone lijkt op de zwarte truffel maar onderscheidt zich door een andere, zwartgrijze kleur en de karakteristieke uitwendige wratten. Het witte vruchtvlees wordt bruin naarmate het rijpt en wordt herkend aan de geur van hazelnoot wanneer het de uiteindelijke rijpheid bereikt.

De grootte van zomertruffel kan 100 – 150 gram bereiken, hoewel de gemiddelde grootte de grootte van een kippenei is. Het wordt gekenmerkt door zijn zwartachtige oppervlak en licht hazelnootkleurige binnenkant met witte aderen.

De planten waarmee het het meest hecht zijn: eik, haagbeuk, es, den, beuk, hazelaar, steeneik, donzige eik en wegedoorn.

De geur van zomerscorzone is zeer delicaat met een vleugje eekhoorntjesbrood. De commerciële waarde ervan bedraagt ​​ongeveer een zesde vergeleken met die van Melanosporum.

 

Buitenkant (Peridium)

Binnenkant (Gleba)

Vorm

Wrattig, gevormd door uitstekende wratten, grof en puntig aan de uiteinden, zwart van kleur. Hazelnoot met geelachtige tinten, doorkruist door zeer vertakte, min of meer fijne witte nerven.

Over het algemeen afgerond.

Demensies

Gebruik in de keuken

Herkenbaarheid

Scorzone heeft een vrij grote gemiddelde grootte, soms kunnen sommige exemplaren een halve kilo wegen. Omdat het een zwakke geur heeft, wordt het gebruikt als basis voor bereidingen met andere ingrediënten. Met een grof wratachtig peridium (vandaar de naam “scorzone”), een lichtere gleba vergeleken met andere soorten zwarte truffels, een over het algemeen groot formaat en vooral een overwegend zomerse rijpingsperiode.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Naam zone Verzendmethode Kosten
Belgie Vast tarief  11,00
Duitsland Vast tarief  15,00
Leeuwarden Lokaal afhalen  0,00
Leeuwarden en omstreken  10,00
Nederland Verzending Nederland  7,00
Rest Europa Vast tarief  0,00