Beschrijving
De perfecte smaakcombinatie van de Ciaculli mandarijn en kurkuma samengevoegd in een jam.
De basis van deze jam is de Ciaculli Mandarijn. Geaccepteerd door Slow Food onder de Italiaanse Presidia vanwege zijn eigenaardigheden. Intens geparfumeerd, wordt het door ons behandeld om de etherische oliën te beschermen die eerst met stoom worden geëxtraheerd en vervolgens opnieuw in de verwerking worden geplaatst. Een subtiel gedoseerde toevoeging van kurkuma maakt het smaak-olfactorische (reuk) bereik compleet zonder dominant te worden. We verkrijgen een product met een sterk maar niet-invasief karakter, perfect om kazen te begeleiden waar door de veroudering de kaas kruidig is geworden. In het bijzonder Ragusano caciocavallo in zijn meer volwassen versies, maar ook pecorinokazen met een sterke persoonlijkheid of Parmigiano Reggiano, mits goed gekruid. De combinatie met wit vlees is erg interessant, maar ook met varkensvlees. Gebruik in recepten met delicatere smaken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.