Capocollo, of capicolla (Italiaanse uitspraak: [kapoˈkollo]) of coppa ([ˈkoppa]) is een traditioneel Italiaans en Zwitsers varkensvlees koud gesneden (salume) gemaakt van de drooggezouten spier die loopt van de nek naar de vierde of vijfde rib van de varkensschouder of nek. Het is een hele spier salume, droog uitgehard, en meestal zeer dun gesneden. Er wordt wel zout gebruikt maar het is niet gepekeld zoals ham meestal is.
Vorm: ovaal
Gewicht: 1,3 ℮
Minimale houdbaarheid: Gevacumeerd 180 dagen
Aanbevolen manier van opslag: koelkast +3° tot +5°
Transporttemperatuur: +5°-+7°
Productieproces: ontdooien, vlees kruiden, uitharden, verpakken
Kleur: Rood
Smaak: Pittig, gearomatiseerd, verfijnd
Geur: Aromatisch, kruidig, geurig, aangenaam.
Ingredienten: Varkensvlees, zout, dextrose, hete peper, natuurlijke aroma’s, zwarte peper, Antioxidant E 301, Conserveermiddel E 250, E 252.
U kunt hieronder uw gewenste gewicht kiezen. Tevens kunt u kiezen tussen een pikante en een minder pikante Coppa.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.