Zweedse ovenschotel met bianchetto truffel

Zweedse ovenschotel met bianchetto truffel.

Zweedse ovenschotel met bianchetto truffel.
Zweedse ovenschotel met bianchetto truffel.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram Broccoli
  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram Scamorza-kaas
  • Sassone’s Bianchetto-truffel
  • Geraspte kaas
  • Olie, zout en zwarte peper
  • Sassone’s boter met truffelsmaak


Procedure:

In een pan sauteren we met de olie, de knoflook en voegen de gehakte broccoli toe, doen het deksel erop en laten koken tot de groente zacht is.

Schil en kook ook de aardappelen in een pan. Als ze gekookt zijn, laat je er één of twee apart staan ​​en giet je de rest samen met de broccoli in een kom. Voeg eventueel wat olie, zout en peper toe en voeg een handvol geraspte kaas toe en mix alles met een staafmixer of blender. Giet de helft van het bereide mengsel in een kom, voeg de in blokjes gesneden scamorza-kaas toe. De scamorza-kaas zal het hart van de taart vormen. Bedek het geheel met de andere helft van het mengsel. Bak het geheel gedurende 20 minuten op 180° in een geventileerde oven.

Denk ondertussen aan de puree die gebruikt gaat worden als smaakmaker voor de vlaai:
neem de aardappel(s) die we apart hadden gezet, pureer hem met een vork en voeg olie, onze boter met truffel smaak en een beetje melk toe.

Na 20 minuten zou de taart klaar moeten zijn, haal hem dus uit de oven en draai hem ondersteboven op een bord. Laat hem een ​​paar minuten rusten.
Leg de aardappelcrème op de ovenschotel en rasp ter garnering royale snippers witte lente truffel.

Buon appetito

recept vertaald van de site van onze leverancier Sassone Tartufi