Dessert van Vin Santo bubbels en Bianchetto truffel.

Vin Santo bubbels met witte lente truffel.
Vin Santo bubbels met witte lente truffel.

Een zacht maar intrigerend dessert; bijzonder vanwege de truffelgeur en het fruitige aroma van Vin Santo.

Ingrediënten:

  • 100 g eierdooiers
    • 25 g suiker
  • 75 ml Vin Santo
  • Kandij koekjes

Procedure

Voeg in een pan de Vin Santo toe aan de suiker en kook op een zeer laag vuur tot de suiker smelt.
Doe de eidooiers en het Vin Santo-mengsel in een kom en klop het geheel door elkaar. Zet het mengsel een half uur in de koelkast. Nadat het afgekoeld is klop het mengsel op met een garde of in de keukenmixer. Het mengsel moet zacht en schuimig zijn.
Verkruimel de koekjes op de bodem van een schaaltje of glas, en voeg onze room toe.
Bestrooi het geheel met koffiepoeder en een geraspte Bianchetto (witte lente) Truffel.

Handige tip:

Als je nog wat tijd over hebt, laat het Vin Santo mengsel dan een uur afkoelen in de vriezer.

recept vertaald van de site van onze leverancier Sassone Tartufi