Uitzonderlijke recepten van sterrenkok Giuseppe Raciti, Chef van – Stella Michelin 2019/2020/2021 Zash – Country Boutique Hotel
250 g meel tipo 00
150 g griesmeelmeel
5 eierdooiers
500 g verse room
150 g halfrijpe caciocavallo
100 g Parmezaanse kaas
100 g extra kersen- en steranijsjam 3330
250 g beperkte kalfsbouillon
truffel vlokken
Lees verder
Meng de bloem met de eidooiers, kneed goed en voeg eventueel een beetje water toe.
Breng de room aan de kook. Als de room kookt, neem de room van het vuur en klop het met de caciocavallo en parmezaanse kaas. Laat afkoelen en doe het in een spuitzak.
Rek het deeg uit, maak er kommetjes van, en doe de romige caciocavallo-kaas en een theelepel extra kersenjam erin. Bestrijk de randen van de tortellini met water en sluit ze. Kook ze 3 minuten in ruim water met zout, laat ze uitlekken en bak ze in een pan met een klontje boter.
Leg de tortellini op de bodem van het bord, compleet met de truffel en een beetje kalfsbouillon.
Buon appetito