Recept van ei, moerbei, en mirto

Gepocheerd ei met confiture van moerbei en bosbes met provola schuim.

Benodigdheden:

4 eieren
1,4 liter water
100ml. Azijn
500gr. Tostibrood
200gr. meel type 00
80gr Confiture moerbei en mirte-bes
Extra vierge olijfolie of Zonnebloemolie
Maldon zout
500gr. Room
150 gr. Provola kaas

Leg de eieren in het water gemengd met de azijn en verwarm het water om de gepocheerde eieren te maken.

Snij het tostibrood in blokjes met behulp van een scherp mes. Maak een pasta van de meel en wat water. Als de eieren zijn gepocheerd doop deze dan eerst in de pasta van deeg en daarna in de broodblokjes. Bak dit geheel in de olie van 180 graden.

Rasp de provola en breng de room intussen zachtjes aan de kook. Als de room net aan de kook is haal deze van het vuur en voeg de provolone toe aan de room. Mix het geheel en filter het geheel door middel van een zeef.

Leg de confiture op het midden van een bord. Leg daaroverheen het schuim van de provolone met room. Leg daarop het gefrituurde ei.

Maak het geheel af met het Maldon zout.

Buon appetito.