Dallaterra

Dallaterra

Italiaanse Groothandel en webwinkel in ambachtelijke Italiaanse lekkernijen.

Het land wat voor veel mensen gastronomisch bovenaan staat, is ook voor mij Italië. De cucina povera is voor mij geen arme keuken, maar een kookkunst waar de lekkerste gerechten gemaakt worden met dat wat voor handen is. Vandaar ook de keuze voor de naam Dallaterra, wat letterlijk van het land betekend.
De Italianen zijn een trots volk. Trots op hun achtergrond, op hun omgeving, op hun natuur. Deze producten zoals kastanjes, eekhoorntjesbrood (porcini), truffels worden met passie gezocht en bewerkt volgens methodes die men in het zuiden nog volop kent en gebruikt. Maar ook guanciale, pancetta of nduja en natuurlijk olijfolie worden gekoesterd in de zuid Italiaanse gastronomie.
La Nuova Sansone is een producent van RVS vaten en tanks voor het opslaan van vloeistoffen als olijfolie, sappen en wijn. Ze maken ook tanks voor kombucha en pannen vanaf 50 liter tot 200 liter. In 2010 ben ik als extraviergeolijfolie.nl begonnen met het importeren van deze vaten en heb sindsdien het merk Sansone groot mogen maken in noord Europa. Al deze mooie en lekkere Italiaanse producten vindt u hier.

Wat is er mooier als een oude man van dik in de 70 naar je toe komt in Alliano (Basilicata). Hij vraagt waar je vandaan komt. Er komt een kort gesprek op gang en hij vraagt: Heb je al gegeten. Kom anders mee dan krijg je wat.
Waarom? Omdat het bijna etenstijd is..... Omdat dat voor mij het ultieme Italië is, wil ik u een klein stukje van dit gevoel laten proeven doormiddel van de producten. De meeste producten zijn op ambachtelijke wijze geproduceerd en een gedeelte is niet bij iemand anders te krijgen in Nederland.

Deze foto is genomen vanuit de Antico mercato coperto (oude overdekte markt) in Senise, Potenza, Basilicata.

100 jaar geleden kwamen de mensen uit de omgeving, tot wel 50 kilometer met ezels en te voet, hun (etens)waren verkopen. Senise is het dorp waar mijn liefde voor het zuiden van Italië is gegroeid. Van de liefde voor de vriendelijke mensen tot de overheerlijke gerechten en kwalitatief goede Italiaanse producten.